Kasslerlåda i smakrik sås – kalasgott läsarrecept

Den här kasslergratängen får smak av både chili och pesto. Först att få smaka var Lars fru och det blev jättelyckat! Rätten har han gjort till sin efter en förlaga på ett receptblad.


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn grytan från Bagaren & Kocken!

Stor kastrull 3,7 liter från märket Mareld

Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.

Du behöver

  • 500 gram kassler
  • 1 purjolök
  • 1 matsked rapsolja
  • Salt, peppar
  • 2 tomater
  • 4 deciliter lätt-crème fraiche
  • 1 deciliter chilisås
  • 1/2 deciliter pesto
  • 1 deciliter river ost
  • Servering
  • Kokt eller pressad potatis
  • Isbergssallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skölj och skiva purjolöken och fräs den mjuk i olja i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg purjolöken i en ugnsfast form.

3

Skiva tomaterna och skiva kasslern. Varva kassler och tomater i formen ovanpå purjo­löken.

4

Blanda crème fraiche med chilisås och häll över kasslern. Klicka på pesto och strö över riven ost. Gratinera mitt i ­ugnen i 20 minuter.

5

Servera med kokt potatis ­eller pressad potatis och isbergssallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top