Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn grytan från Bagaren & Kocken!
Publicerade recept får en kvalitets-gryta i rostfritt av märket Mareld, rymmer 3,7 liter, värd 229 kr.
Du behöver
- 500 gram kassler
- 1 purjolök
- 1 matsked rapsolja
- Salt, peppar
- 2 tomater
- 4 deciliter lätt-crème fraiche
- 1 deciliter chilisås
- 1/2 deciliter pesto
- 1 deciliter river ost Servering
- Kokt eller pressad potatis
- Isbergssallad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och skiva purjolöken och fräs den mjuk i olja i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg purjolöken i en ugnsfast form.
Skiva tomaterna och skiva kasslern. Varva kassler och tomater i formen ovanpå purjolöken.
Blanda crème fraiche med chilisås och häll över kasslern. Klicka på pesto och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter.
Servera med kokt potatis eller pressad potatis och isbergssallad.