Du behöver
- 3 aubergine, medelstora
- 3 tomater
- 1 röd spansk chilifrukt
- 2 vitlöksklyftor
- 2 matskedar olivolja
- 2 matskedar finhackad färsk bladpersilja
- 2 matskedar finhackad koriander
- 1 tesked salt
- 1 tesked paprikapulver
- 1 tesked spiskummin
- ½ citron, pressad saft
- Salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen i två halvor på längden. Lägg på en ugnsplåt med snittytan nedåt.
Baka av i mitten av ugnen tills auberginen mjuknat, ca 20 minuter.
Dela tomaterna i kvartar och kärna ur dem, skär i mindre bitar. Strimla och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
Under tiden auberginen steker klart, hetta upp en rejäl stekpanna och tillsätt oljan. Tillsätt hackade tomater, chili, vitlök, persilja, koriander, salt, paprikapulver och spiskummin. Låt tomatsåsen puttra samman i ca 10 minuter tills den tjocknat.
Låt auberginen svalna något och gröp ut innanmätet med en sked. Släng skalet.
Tillsätt auberginen i tomatsåsen och låt koka samman till en tjock grönsaksröra i ca 10 minuter.
Häll i citronsaften och krydda med lite salt.
Lägg upp i en skål och toppa gärna med extra hackad persilja eller koriander.