Dessert: Enkel apelsinsallad med kanel och mandel

Marocko är det vanligt att äta säsongens solmogna frukt efter maten. Denna sallad är lika enkel som god. Servera gärna hett mynta-te efteråt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 apelsin
  • ½ granatäpple
  • 50 mandel, skållad och skalad
  • 1 tesked råsocker
  • ½ tsk kanel

Gör så här

1

Skala apelsinerna med en vass kniv genom att skära bort skalet. Dela i skivor och lägg på ett fat. Pilla loss granatäpplekärnorna och toppa salladen med.

2

Skala apelsinerna med en vass kniv genom att skära bort skalet. Dela i skivor och lägg på ett fat. Pilla loss granatäpplekärnorna och toppa salladen med.

3

Servera salladen som dessert efter maten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top