Nötkrämsfyllda bullar med kanel

Kombinationen nötkräm och kanel slår det mesta! Frys in bullarna när de kallnat och ta upp dem ur frysen allteftersom du ska äta dem.

Tillagningstid: 40 minuter | Extra tid: 60 minuter för jäsning + 10 minuter i ugnen
32 stycken

Du behöver

  • 1 paket jäst för söta degar
  • 3 deciliter mjölk
  • 2 ägg
  • 1 deciliter strösocker
  • 1 tesked salt
  • Ca 12 deciliter vetemjöl
  • 100 gram rumsvarmt smör, i bitar
  • Fyllning
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1 ½ deciliter strösocker
  • 4 teskedar kanel
  • 1 burk hasselnötskräm, 350 gram
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • 1 matsked vatten
  • En nypa salt
  • Pärlsocker

Gör så här

1

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader i en kastrull.

2

Tillsätt mjölken till bunken och rör med en trägaffel så att jästen löser sig. Rör ner ägg, socker, salt det mesta av mjölet och smöret.

3

Arbeta ihop till en kladdfri deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.

4

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något med händerna. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, 40 x 30 cm.

5

Fyllning: Blanda smör, socker och kanel i en skål. Bred på fyllningen. Värm nötkrämen några sekunder på en tallrik i mikron. Bred hälften ovanpå.

6

Rulla ihop rektangeln till en hård rulle och skär den i 16 jämnstora bitar. Lägg bullarna på högkant i pappersformar på 2 plåtar. Gör likadant med resten av degen och fyllningen.

7

Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

8

Pensling och garnering: Vispa ihop ägg, vatten och salt i en kopp. Pensla bullarna med äggblandningen och strö på pärlsocker.

9

Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top