Du behöver
- 1 paket jäst för söta degar
- 3 deciliter mjölk
- 2 ägg
- 1 deciliter strösocker
- 1 tesked salt
- Ca 12 deciliter vetemjöl
- 100 gram rumsvarmt smör, i bitar Fyllning
- 150 gram rumsvarmt smör
- 1 ½ deciliter strösocker
- 4 teskedar kanel
- 1 burk hasselnötskräm, 350 gram Pensling och garnering
- 1 ägg
- 1 matsked vatten
- En nypa salt
- Pärlsocker
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader i en kastrull.
Tillsätt mjölken till bunken och rör med en trägaffel så att jästen löser sig. Rör ner ägg, socker, salt det mesta av mjölet och smöret.
Arbeta ihop till en kladdfri deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något med händerna. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, 40 x 30 cm.
Fyllning: Blanda smör, socker och kanel i en skål. Bred på fyllningen. Värm nötkrämen några sekunder på en tallrik i mikron. Bred hälften ovanpå.
Rulla ihop rektangeln till en hård rulle och skär den i 16 jämnstora bitar. Lägg bullarna på högkant i pappersformar på 2 plåtar. Gör likadant med resten av degen och fyllningen.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Pensling och garnering: Vispa ihop ägg, vatten och salt i en kopp. Pensla bullarna med äggblandningen och strö på pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i 8-10 minuter. Låt svalna på galler.