En rätt som passar perfekt som matlåda!
Tips! Stek gärna i två stekpannor så går det betydligt snabbare att tillaga rätten.
Du behöver
- 2 ½ deciliter basmatiris
- 100 gram purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 150 gram champinjoner
- 2 ganska stora morötter
- 150 gram grönkål i bitar
- 400-500 gram kycklinglårfilé
- Rapsolja till stekning
- 2 matskedar japansk soja
- 1 tesked sesamolja
- ½ -1 matsked pressad lime
- 3 ägg
- Salt Servering
- 100 gram rostade, saltade jordnötter
- Limeklyftor
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt stå i kylen över natten.
Dela purjolöken på längden och tvätta den. Skär den i tunna skivor. Pressa vitlöken. Skär svampen i små bitar.
Skala och skär morötterna i skivor. Rensa grönkålen och kasta hårda bitar av stammen. Skär kycklinglårfiléerna i bitar.
Stek purjolök, vitlök, champinjoner, morot, grönkål och kyckling i rapsolja i en stekpanna. Stek lite i taget och lägg över i en stor gryta allt eftersom.
Stek riset i omgångar och lägg det i grytan. Tillsätt japansk soja, sesamolja och lime.
Vispa äggen i en bunke. Värm grytan på medelvärme, tillsätt äggen samtidigt som du rör. Rör inte för mycket, då går riskornen sönder. Smaka av med salt.
Servering: Hacka jordnötterna grovt på en skärbräda. Servera fried rice med jordnötter och limeklyftor.