Fried rice med kyckling

Fried rice är sådan mat man verkligen kan längta efter. Det är viktigt att du kokar riset dagen innan.

Tillagningstid: 30 minuter+tid för riset att kallna
4

En rätt som passar perfekt som matlåda!

Tips! Stek gärna i två stekpannor så går det betydligt snabbare att tillaga rätten.

Du behöver

  • 2 ½ deciliter basmatiris
  • 100 gram purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 gram champinjoner
  • 2 ganska stora morötter
  • 150 gram grönkål i bitar
  • 400-500 gram kycklinglårfilé
  • Rapsolja till stekning
  • 2 matskedar japansk soja
  • 1 tesked sesamolja
  • ½ -1 matsked pressad lime
  • 3 ägg
  • Salt
  • Servering
  • 100 gram rostade, saltade jordnötter
  • Limeklyftor

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt stå i kylen över natten.

2

Dela purjolöken på längden och tvätta den. Skär den i tunna skivor. Pressa vitlöken. Skär svampen i små bitar.

3

Skala och skär morötterna i skivor. Rensa grönkålen och kasta hårda bitar av stammen. Skär kycklinglårfiléerna i bitar.

4

Stek purjolök, vitlök, champinjoner, morot, grönkål och kyckling i rapsolja i en stekpanna. Stek lite i taget och lägg över i en stor gryta allt eftersom.

5

Stek riset i omgångar och lägg det i grytan. Tillsätt japansk soja, sesamolja och lime.

6

Vispa äggen i en bunke. Värm grytan på medelvärme, tillsätt äggen samtidigt som du rör. Rör inte för mycket, då går riskornen sönder. Smaka av med salt.

7

Servering: Hacka jordnötterna grovt på en skärbräda. Servera fried rice med jordnötter och limeklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top