Du behöver
- 6–8 paprikor, gärna i olika färger
- 2 matskedar olivolja Fyllning
- 1 gul lök
- 3 matskedar olivolja
- 450 gram köttfärs, t.ex. nöt-, lamm- eller fläsk
- 100 gram chorizofärs
- 2 deciliter kokt kallt ris (1 dl okokt)
- ⅔ deciliter vatten
- ½ –1 tesked salt
- 2 kryddmått svartpeppar Sås
- 5 deciliter hönsbuljong (på tärning eller fond)
- 3 matskedar tomatpuré Garnering
- 3 matskedar hackad persilja Servering
- Crème fraiche eller matyoghurt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av locket, där stjälken sitter, på paprikorna och ta bort kärnorna, men inte mellanväggarna.
Ställ paprikorna i en ugnssäker form med hög kant eller i en låg gryta. Ringla över oljan och rosta dem i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut.
Fyllning: Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i hälften av oljan ca 5 minuter. Låt svalna.
Blanda köttfärs, chorizofärs, lök, ris, vatten, salt och peppar. Fyll paprikorna med blandningen. Lägg på paprikalocken. Ringla över resten av oljan.
Sås: Koka upp buljongen och tomatpurén under omrörning. Ringla såsen mellan paprikorna. Sätt formen eller grytan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Täck paprikorna med smörad aluminiumfolie när ca 20 minuter av tiden återstår, om det behövs.
Garnera med hackad persilja.
Servera med crème fraiche eller matyoghurt.