Du behöver
- 3 deciliter matvete eller mathavre
- 1 litet blomkålshuvud, ca 300 gram
- 200 gram halloumi- eller grillost
- 2 matskedar olivolja
- Flingsalt, svartpeppar
- 1 gul knipplök
- 150 gram salladsärtor
- 1 deciliter ärtor, frysta och tinade
- 70 gram bladspenat
- 2-3 matskedar grovhackad bladpersilja och mynta
- 1 deciliter tjock yoghurt Servering
- ½ citron
- Bröd och smör
Gör så här
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela blomkålen i mindre buketter. Skär osten i skivor och dela i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Rosta blomkålen i några minuter tills den mjuknat och fått lite färg, den ska fortfarande ha en rå kärna. Salta och peppra.
Ta upp blomkålen och stek osten frasig, tillsätt lite mer olja om det behövs.
Dela löken på mitten, längs med, och skär i tunna skivor. Strimla även skaftet. Dela salladsärtorna på längden.
Varva matevete med blomkål, ost, lök, salladsärtor, ärtor och bladspenat i en skål.
Toppa med hackade örter och klicka ut tjock yoghurt.
Servera med citron samt bröd och smör