Räk- och mangosallad med srirachamajonnäs

Riktigt smakrik sallad med räkor, mango, mynta och srirachamajonnäs.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja till stekning
  • 2 kryddmått chiliflakes
  • ½ tesked chilipulver
  • 6 deciliter vatten
  • 1 tesked salt
  • 3 deciliter couscous
  • 1 mango
  • 2 avokador
  • 150 gram spetskål
  • 300 gram skalade räkor
  • 150 gram salladsost eller fetaost
  • ¾ deciliter solrosfrön
  • Garnering
  • Rikligt med finhackad mynta
  • Srirachamajonnäs
  • 1.5 deciliter majonnäs
  • 1.5 deciliter gräddfil
  • 1 tesked srirachasås
  • Salt, peppar

Gör så här

1

Riv eller pressa vitlöken. Fräs vitlöken i lite rapsolja i en kastrull. Tillsätt chiliflakes och chilipulver och stek alltsammans lite till.

2

Tillsätt vatten och salt och låt det koka upp under lock. Dra kastrullen från värmen och rör ner couscousen. Låt couscousen dra under lock i 10 minuter. Låt det svalna.

3

Dela, kärna ur och skär mango och avokador i tärningar. Skär spetskålen i riktigt tunna och små strimlor.

4

Varva avsvalnad couscous, mango, avokado, spetskål och räkor på ett uppläggningsfat. Dela fetaosten i tärningar och strö dem över.

5

Stek solrosfröna i olja i en stekpanna, de ska få färg. Strö dem ovanpå salladen.

6

Strö på finhackad mynta.

7

Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs, gräddfil, sriracha, salt och peppar till en sås. Servera salladen med såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top