Du behöver
- 1 vitlöksklyfta
- Rapsolja till stekning
- 2 kryddmått chiliflakes
- ½ tesked chilipulver
- 6 deciliter vatten
- 1 tesked salt
- 3 deciliter couscous
- 1 mango
- 2 avokador
- 150 gram spetskål
- 300 gram skalade räkor
- 150 gram salladsost eller fetaost
- ¾ deciliter solrosfrön Garnering
- Rikligt med finhackad mynta Srirachamajonnäs
- 1.5 deciliter majonnäs
- 1.5 deciliter gräddfil
- 1 tesked srirachasås
- Salt, peppar
Gör så här
Riv eller pressa vitlöken. Fräs vitlöken i lite rapsolja i en kastrull. Tillsätt chiliflakes och chilipulver och stek alltsammans lite till.
Tillsätt vatten och salt och låt det koka upp under lock. Dra kastrullen från värmen och rör ner couscousen. Låt couscousen dra under lock i 10 minuter. Låt det svalna.
Dela, kärna ur och skär mango och avokador i tärningar. Skär spetskålen i riktigt tunna och små strimlor.
Varva avsvalnad couscous, mango, avokado, spetskål och räkor på ett uppläggningsfat. Dela fetaosten i tärningar och strö dem över.
Stek solrosfröna i olja i en stekpanna, de ska få färg. Strö dem ovanpå salladen.
Strö på finhackad mynta.
Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs, gräddfil, sriracha, salt och peppar till en sås. Servera salladen med såsen.