Du behöver
- 3 deciliter matvete
- Olivolja
- 1 rödlök
- 2 paket halloumiost
- 4 lite mindre nektariner
- 2 matskedar flytande honung (cirka)
- 50 gram babyspenat
- 50 gram grovhackade rostade salta mandlar Kall basilikasås
- 2.5 deciliter turkisk yoghurt
- Blad från 1 kruka basilika
- 2 matskedar olivolja
- 1 tesked finrivet citronskal
- 1 tesked pressad citron
- 1 tesked honung
- Salt, peppar
Gör så här
Koka matvetet enligt anvisningen på paketet. Skölj det hastigt. Blanda ner 1 ½ msk olivolja och låt kallna.
Skala rödlöken, dela den en gång. Skiva den tunt. Skär halloumin i ganska stora tärningar. Kärna ur nektarinerna, dela i tunna klyftor.
Stek rödlöken i olivolja i en stekpanna så att den blir mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan. Stek halloumin i omgångar så att den får färg.
Diska ur stekpannan och stek nektarinerna, hälften åt gången, så att de får färg. Ringla över honung.
Bred ut matvetet på ett stort uppläggningsfat och toppa med rödlök, halloumi, nektariner, babyspenat och rostade salta mandlar.
Kör turkisk yoghurt, basilikablad, olivolja, citronskal, pressad citron, honung, salt och peppar i en mixer. Servera salladen med basilikasåsen.