Sallad med halloumi och nektariner

Passa på att använda nektariner i salladen när de är som godast! Servera med stekt halloumi, kokt matvete, bladspenat och basilikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 deciliter matvete
  • Olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 paket halloumiost
  • 4 lite mindre nektariner
  • 2 matskedar flytande honung (cirka)
  • 50 gram babyspenat
  • 50 gram grovhackade rostade salta mandlar
  • Kall basilikasås
  • 2.5 deciliter turkisk yoghurt
  • Blad från 1 kruka basilika
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 tesked finrivet citronskal
  • 1 tesked pressad citron
  • 1 tesked honung
  • Salt, peppar

Gör så här

1

Koka matvetet enligt anvisningen på paketet. Skölj det hastigt. Blanda ner 1 ½ msk olivolja och låt kallna.

2

Skala rödlöken, dela den en gång. Skiva den tunt. Skär halloumin i ganska stora tärningar. Kärna ur nektarinerna, dela i tunna klyftor.

3

Stek rödlöken i olivolja i en stekpanna så att den blir mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan. Stek halloumin i omgångar så att den får färg.

4

Diska ur stekpannan och stek nektarinerna, hälften åt gången, så att de får färg. Ringla över honung.

5

Bred ut matvetet på ett stort uppläggningsfat och toppa med rödlök, halloumi, nektariner, babyspenat och rostade salta mandlar.

Kall basilikasås
6

Kör turkisk yoghurt, basilikablad, olivolja, citronskal, pressad citron, honung, salt och peppar i en mixer. Servera salladen med basilikasåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top