Du behöver
- 2 deciliter strösocker
- 2 deciliter vatten
- 500 gram hallon, gärna frysta
- Finrivet skal av 1 limefrukt
- 3 äggvitor Garnering
- Färska bär, t.ex. hallon, blåbär och jordgubbar
- Minimaränger
Gör så här
Lägg socker, vatten, hallon och limeskal i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning, låt svalna.
Mixa alltsammans och häll det genom en sil. Kasta kärnorna. Frys in sorbetsmeten i en form, ca 20 x 20 cm. Låt stå i frysen i ca 2 timmar.
Ta ut sorbetsmeten. Rör ner den i en matberedare med äggvitorna. Kör i någon minut så allt blandas väl.
Häll smeten i formen och frys in i ytterligare 2 timmar.
Skeda upp sorbeten i 4-6 glasskålar. Garnera med hallon, blåbär, skivade jordgubbar och maränger.