Du behöver
- 300 g kantareller
- 140 g tärnad bacon
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 250 g kyld smördeg, rektangulär
- 1 ägg
- ¾ dl vispgrädde
- 1 ½ dl riven parmesanost
- 2 msk hackad dill Garnering
- Dill
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svamp, lök och bacon och krydda. Ta av och låt rinna av på ett hushållspapper.
Rulla ut degen i en långpanna. Vispa upp ägget i en skål. Skär en ca 1 cm stor remsa från varje långsida av smördegen. Pensla degens kanter med det uppvispade ägget, lägg på remsorna som en kant på degplattan. Upprepa momentet med kortsidorna.
Vispa resterande mängd ägg med vispgrädde, riven ost och hackad dill. Fördela stanningen över smördegen. Lägg på fyllning.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 15–20 minuter.
Garnering: Toppa med dillvippor.