Kantarellflarn med bacon och dill

Kantarellflarn med bacon, dill och parmesan är perfekt till dig som inte äter kräftor och vill ha ett annat alternativ på kräftskivan! Eller varför inte servera som ett tilltugg till middagen?

Tillagningstid: Tid ca 25 minuter + 15–20 minuter i ugn
6–8 bufféportioner

Du behöver

  • 300 g kantareller
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 250 g kyld smördeg, rektangulär
  • 1 ägg
  • ¾ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad dill
  • Garnering
  • Dill

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Ansa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek svamp, lök och bacon och krydda. Ta av och låt rinna av på ett hushållspapper.

3

Rulla ut degen i en långpanna. Vispa upp ägget i en skål. Skär en ca 1 cm stor remsa från varje långsida av smördegen. Pensla degens kanter med det uppvispade ägget, lägg på remsorna som en kant på degplattan. Upprepa momentet med kortsidorna.

4

Vispa resterande mängd ägg med vispgrädde, riven ost och hackad dill. Fördela stanningen över smördegen. Lägg på fyllning.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15–20 minuter.

6

Garnering: Toppa med dillvippor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top