Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl kokos
- ½ dl strösocker
- ½ dl havregryn
- ½ tsk bakpulver
- En nypa salt Fyllning
- 300 g färska aprikoser
- 1 ½ dl skivade körsbär
- ½ dl strösocker
- 2 tsk potatismjöl Servering
- Vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, kokos, strösocker, havregryn, bakpulver och en nypa salt i kastrullen. Rör till en ganska lös deg.
Fyllning: Kärna ur aprikoserna och dela dem i små bitar. Fördela aprikoser och körsbär i 4 smorda portionsformar, ca 10 cm i diameter, eller i en normalstor ugnsfast form, ca 22-24 cm i diameter.
Blanda strösocker och potatismjöl i en kopp. Strö blandningen över frukten. Toppa med smuldegen.
Grädda i mitten av ugnen tills pajerna får fin färg, det tar ca 25 minuter.
Servering: Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.