Aprikos- och körsbärspaj med smultäcke

Färska aprikoser och kokos är en oemotståndlig kombination! Gör pajerna i små, gulliga portionsformar och servera med vaniljsås!

Tillagningstid: Tid 25 minuter + 25 minuter i ugnen
4 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • Fyllning
  • 300 g färska aprikoser
  • 1 ½ dl skivade körsbär
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Servering
  • Vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, kokos, strösocker, havregryn, bakpulver och en nypa salt i kastrullen. Rör till en ganska lös deg.

3

Fyllning: Kärna ur aprikoserna och dela dem i små bitar. Fördela aprikoser och körsbär i 4 smorda portionsformar, ca 10 cm i diameter, eller i en normalstor ugnsfast form, ca 22-24 cm i diameter.

4

Blanda strösocker och potatismjöl i en kopp. Strö blandningen över frukten. Toppa med smuldegen.

5

Grädda i mitten av ugnen tills pajerna får fin färg, det tar ca 25 minuter.

6

Servering: Servera med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top