Du behöver
- 4 dl vispgrädde
- 4 äggulor
- 1 ½ dl florsocker
- ½ dl koncentrerad flädersaft Jordgubbs- och rabarbersås
- 250 g jordgubbar
- 150 g rabarber
- 11/3 dl syltsocker Garnering
- Jordgubbar
- Jordgubbsblad eller citronmeliss
Gör så här
Vispa grädden i en bunke. Vispa äggulor och florsocker i någon minut i en annan bunke, använd en elvisp.
Tillsätt flädersaften till äggulesmeten. Avsluta med att röra ner grädden. Lägg plastfolie i en avlång sockerkaksform. Bred ut parfaitsmeten i formen. Frys in parfaiten, gärna över natten.
Jordgubbs- och rabarbersås: Skär jordgubbarna och rabarbern i tunna skivor. Lägg jordgubbar, rabarber och syltsocker i en kastrull. Sätt plattan på högsta värmen. Rör i kastrullen med en trägaffel under tiden som sockret smälter.
Sänk värmen och låt såsen småkoka i 6-7 minuter sam- tidigt som du rör. Rabarbern ska bli mjuk. Mixa såsen slät med en stavmixer.
Lyft parfaiten med hjälp av plastfolien. Skär parfaiten i skivor och servera den med jordgubbs- och rabarbersåsen.
Garnering: Garnera med jordgubbar och jordgubbsblad eller citronmeliss.