Fläderparfait med jordgubbs- och rabarbersås

Jordgubbar och rabarber smakar väldigt gott tillsammans. Använd köpt eller hemgjord flädersaft till din glass!

Tillagningstid: 30 minuter + tid i frysen
6 portioner

Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl florsocker
  • ½ dl koncentrerad flädersaft
  • Jordgubbs- och rabarbersås
  • 250 g jordgubbar
  • 150 g rabarber
  • 11/3 dl syltsocker
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Jordgubbsblad eller citronmeliss

Gör så här

1

Vispa grädden i en bunke. Vispa äggulor och florsocker i någon minut i en annan bunke, använd en elvisp.

2

Tillsätt flädersaften till äggulesmeten. Avsluta med att röra ner grädden. Lägg plastfolie i en avlång sockerkaksform. Bred ut parfaitsmeten i formen. Frys in parfaiten, gärna över natten.

3

Jordgubbs- och rabarbersås: Skär jordgubbarna och rabarbern i tunna skivor. Lägg jordgubbar, rabarber och syltsocker i en kastrull. Sätt plattan på högsta värmen. Rör i kastrullen med en trägaffel under tiden som sockret smälter.

4

Sänk värmen och låt såsen småkoka i 6-7 minuter sam- tidigt som du rör. Rabarbern ska bli mjuk. Mixa såsen slät med en stavmixer.

5

Lyft parfaiten med hjälp av plastfolien. Skär parfaiten i skivor och servera den med jordgubbs- och rabarbersåsen.

6

Garnering: Garnera med jordgubbar och jordgubbsblad eller citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top