Du behöver
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g grovriven mandelmassa
- ca 2 ½ dl repade röda vinbär
- 75 g kylskåpskallt extra saltat smör
- 4 msk mandelspån
- 2 msk pärlsocker
- smör och ströbröd till formen Servera med
- lättvispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ner det i smeten.
Vänd ner mandelmassan för hand med en gaffel.
Bred ut smeten i formen. Strö över bären och tryck ner dem lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 40–45 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad i mitten. Låt svalna och servera nygräddad med vispad grädde.