Matiga mackor med kycklingröra

Fyll picknickkorgen med smarriga mackor. De soltorkade tomaterna sätter verkligen smak på kycklingröran.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 frallor eller små baguetter
  • 1 salladshuvud
  • Kycklingröra
  • 1 grillad kyckling
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 8 cocktailtomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pesto
  • 3 msk grovhackad basilika, + extra till topping
  • 1 avokado
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk citronsaft
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1

Kycklingröra: Plocka loss kycklingköttet och dela i mindre bitar. Lägg ner i en bunke.

2

Finhacka de soltorkade tomaterna och skär cocktail- tomaterna i mindre bitar. Tillsätt med kycklingen.

3

Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt den tillsammans med pesto och hackade örter.

4

Kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Tillsätt den tillsammans med majonnäs och citronsaft.

5

Blanda samman till en krämig kycklingröra. Smaka av med salt och peppar.

6

Plocka och skölj salladen. Gör en öppning i bröden och fördela salladsblad i botten.Fyll på med kycklingröra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top