Du behöver
- 500 gram kycklingfilé
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
- Salt och svartpeppar Yoghurtsås
- 2 deciliter tjock yoghurt
- 1/2 gurka
- Flingsalt och svartpeppar
- 1 matsked olivolja Fetaostsallad
- 1/2 gurka
- 1 galia melon, ca 300 gram
- 250 gram cocktailtomater
- 1 gul knipplök
- 150 gram fetaost, smulad
- 1 matsked finhackad basilika eller bladpersilja
- 2 matskedar olivolja
- 1 matsked vit balsamvinäger
- 1 matsked citronsaft
- Flingsalt och svartpeppar Servering
- 1-2 matskedar finhackade örter, t.ex. basilika eller oregano
- Bröd eller ungsstekt potatis
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg ner i en bunke och tillsätt vitlök, citronskal och -saft. Krydda med lite salt och peppar. Blanda om. Trä upp kycklingen på spett.
Yoghurtsås: Skeda ner yoghurten i en skål. Skala, kärna ur och finhacka gurkan. Tillsätt den, krydda med salt och peppar. Blanda och toppa med olivolja.
Fetaostsallad: Skala och skiva gurkan. Skala, kärna ur och skär melonen i mindre bitar. Dela tomaterna. Skiva löken i tunna skivor, skiva även skaftet i tunna skivor.
Lägg grönsaker och melon i en skål. Tillsätt smulad fetaost, örter, olivolja, vinäger och citronsaft. Krydda med salt och peppar, blanda.
Grilla kycklingen på direkt värme tills den är genomstekt och har fått fin färg runt om.
Servera kycklingspetten med sås och fetaostsallad. Toppa med hackade örter. Bjud tillsammans med bröd eller ugnsstekt potatis.