Grillade kycklingspett med yoghurtsås och fetaostsallad

Kycklingspett med vitlök och citron serveras med en kall yoghurtsås och en fräsch fetaostsallad.

Tillagningstid: 30 minuter + tid på grillen
4 portioner

Du behöver

  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • Salt och svartpeppar
  • Yoghurtsås
  • 2 deciliter tjock yoghurt
  • 1/2 gurka
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 1 matsked olivolja
  • Fetaostsallad
  • 1/2 gurka
  • 1 galia melon, ca 300 gram
  • 250 gram cocktailtomater
  • 1 gul knipplök
  • 150 gram fetaost, smulad
  • 1 matsked finhackad basilika eller bladpersilja
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 matsked vit balsamvinäger
  • 1 matsked citronsaft
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Servering
  • 1-2 matskedar finhackade örter, t.ex. basilika eller oregano
  • Bröd eller ungsstekt potatis

Gör så här

1

Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg ner i en bunke och tillsätt vitlök, citronskal och -saft. Krydda med lite salt och peppar. Blanda om. Trä upp kycklingen på spett.

2

Yoghurtsås: Skeda ner yoghurten i en skål. Skala, kärna ur och finhacka gurkan. Tillsätt den, krydda med salt och peppar. Blanda och toppa med olivolja.

3

Fetaostsallad: Skala och skiva gurkan. Skala, kärna ur och skär melonen i mindre bitar. Dela tomaterna. Skiva löken i tunna skivor, skiva även skaftet i tunna skivor.

4

Lägg grönsaker och melon i en skål. Tillsätt smulad fetaost, örter, olivolja, vinäger och citronsaft. Krydda med salt och peppar, blanda.

5

Grilla kycklingen på direkt värme tills den är genomstekt och har fått fin färg runt om.

6

Servera kycklingspetten med sås och fetaostsallad. Toppa med hackade örter. Bjud tillsammans med bröd eller ugnsstekt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top