Rabarberrutor med krispig yta av havresmulor i långpanna

Supergoda långpannerutor med rabarber- och hallonsylt samt en härligt krispig yta av havre.

Tillagningstid: 30 minuter + ugnstid
24 stycken

Tips

  • Ställ gärna kastrullen med den varma sylten i kallt vatten i diskhon så svalnar den snabbare.
  • Frys gärna in kakorna och ta upp allt eftersom.

Du behöver

  • 4.5 deciliter vetemjöl
  • 1 deciliter strösocker
  • 1 matsked bakpulver
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • Rabarber- och hallonsylt
  • 150 gram rabarber
  • 1 deciliter färska eller frysta hallon
  • 1 deciliter syltsocker
  • Havresmulor
  • 75 gram smör
  • 2.5 deciliter havregryn
  • 1.25 deciliter strösocker
  • 1 tesked vaniljsocker

Gör så här

1

Rabarber- och hallonsylt: Skär rabarbern i tunna skivor och lägg dem i en kastrull tillsammans med hallon och syltsocker. Låt koka under omrörning i 5-6 minuter. Låt kallna, gärna i ett vattenbad.

2

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Rör ner smör och ägg. Arbeta ihop till en deg.

3

Tryck ut degen i en smord långpanna som mäter 20 x 30 cm. Bred sylten generöst över hela degen.

4

Havresmulor: Smält smöret i en kastrull. Blanda smör, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Lägg havresmulorna över kakan med hjälp av en sked.

5

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Havresmulorna ska få lite färg.

6

Låt kakan svalna. Dela den i rutor, det är lättast med en degskrapa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top