Rabarber- och mandelbullar 

Ljuvliga bullar med rabarberkompott och mandelmassefyllning! Bullarna kan frysas in, men vänta med pensling till serveringstillfället.

Tillagningstid: 60 minuter + jäsning och ugnstid
32 stycken

Du behöver

  • 50 gram jäst
  • 3 deciliter mjölk
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 0.75 tesked salt
  • 0.75 deciliter strösocker
  • 1 ägg
  • 11.5 deciliter vetemjöl (cirka)
  • Rabarberkompott
  • 200 gram rabarber
  • 1 deciliter strösocker
  • Mandelmassefyllning
  • 1 tesked kardemummakärnor
  • 150 gram mandelmassa
  • 75 gram rumsvarmt smör
  • Topping
  • Smält smör
  • Strösocker

Gör så här

1

Rabarberkompott: Dela rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Låt kompotten koka på medelvärme under omrörning i ca 10 minuter. Låt svalna.

2

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken i en kastrull, den ska bli fingervarm. Häll mjölken över jästen och rör så att jästen löser sig.

3

Tillsätt smöret delat i bitar, salt, socker, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

4

Mandelmassefyllning: Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda kardemumma, mandelmassa och smör på en tallrik.

5

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje till en kvadratisk kaka som mäter 36 x 36 cm. Dela kakan i 16 jämnstora rutor.

6

Lägg en klick rabarberkompott och mandelmassefyllning i mitten på varje ruta. Vik upp och nyp ihop ändarna. Lägg bullarna med ändarna nedåt på bakpappersklädda plåtar.

7

Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 8 minuter. Låt svalna under bakduk på ett galler.

8

Topping: Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker på en tallrik.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top