Cheesecake med rabarber- och jordgubbssylt

En läcker och somrig cheesecake fylld med färskostkräm samt rabarber- och jordgubbssylt.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 50 minuter i ugn + 3-4 timmar i kylen
12 bitar

Du behöver

  • 250 gram digestivekex
  • 125 gram smör
  • Rabarber- och jordgubbssylt
  • 300 gram rabarber
  • 100 gram jordgubbar
  • 2.25 deciliter syltsocker
  • Färskostkräm
  • 600 gram färskost
  • 2 deciliter strösocker
  • 1.5 matsked vetemjöl
  • 1 matsked vaniljsocker
  • 3 ägg
  • Topping
  • 2 deciliter crème fraiche
  • 0.5 deciliter florsocker
  • 1 matsked vaniljsocker
  • Garnering
  • Mynta
  • Ätliga blommor

Gör så här

1

Rabarber- och jordgubbssylt: Dela rabarbern i tunna skivor. Skär bären i bitar. Koka rabarber, bär och syltsocker på medelvärme i 5 minuter, rör hela tiden. Låt svalna.

2

Krossa kexen. Smält smöret, häll över smulorna. Blanda.

3

Lägg ett bakpapper i botten på en springform, 24 cm i diameter. Låt pappret gå upp 3-4 cm på kanten. Smörj resten av kanten med smör.

4

Bred ut kexsmulorna över botten och 4-5 cm upp på kanten. Packa smulorna med baksidan av en matsked. Ställ kallt i 30 minuter.

5

Färskostkräm: Vispa färskost, socker, mjöl, vaniljsocker och ägg till en slät kräm.

6

Häll hälften av krämen i formen. Fördela 2 dl sylt på. Täck med resten av smeten.

7

Grädda under ugnens mitt på 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna.

8

Topping: Blanda crème fraiche, florsocker och vaniljsocker, bred blandningen ovanpå. Ställ kakan kallt, gärna i 3-4 timmar.

9

Garnering: Ringla över resten av sylten. Toppa med mynta och blommor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top