Du behöver
- 250 gram digestivekex
- 125 gram smör Rabarber- och jordgubbssylt
- 300 gram rabarber
- 100 gram jordgubbar
- 2.25 deciliter syltsocker Färskostkräm
- 600 gram färskost
- 2 deciliter strösocker
- 1.5 matsked vetemjöl
- 1 matsked vaniljsocker
- 3 ägg Topping
- 2 deciliter crème fraiche
- 0.5 deciliter florsocker
- 1 matsked vaniljsocker Garnering
- Mynta
- Ätliga blommor
Gör så här
Rabarber- och jordgubbssylt: Dela rabarbern i tunna skivor. Skär bären i bitar. Koka rabarber, bär och syltsocker på medelvärme i 5 minuter, rör hela tiden. Låt svalna.
Krossa kexen. Smält smöret, häll över smulorna. Blanda.
Lägg ett bakpapper i botten på en springform, 24 cm i diameter. Låt pappret gå upp 3-4 cm på kanten. Smörj resten av kanten med smör.
Bred ut kexsmulorna över botten och 4-5 cm upp på kanten. Packa smulorna med baksidan av en matsked. Ställ kallt i 30 minuter.
Färskostkräm: Vispa färskost, socker, mjöl, vaniljsocker och ägg till en slät kräm.
Häll hälften av krämen i formen. Fördela 2 dl sylt på. Täck med resten av smeten.
Grädda under ugnens mitt på 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna.
Topping: Blanda crème fraiche, florsocker och vaniljsocker, bred blandningen ovanpå. Ställ kakan kallt, gärna i 3-4 timmar.
Garnering: Ringla över resten av sylten. Toppa med mynta och blommor.