Lättlagad sparrisspaghetti med lufttorkad skinka

Lättlagad och lyxig vardagsrätt med sparris, spaghetti och burrata.


4 portioner

Du behöver

  • 100 gram serrano- eller parmaskinka
  • 1 knippe grön sparris, 250 gram
  • 500 gram spaghetti
  • 200 gram körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • ½ deciliter + 1 matsked olivolja
  • 1 burrataost (eller mozarella)
  • Salt och peppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skinkan på en bakpappersklädd plåt. Stek i mitten av ugnen i 7–8 minuter tills den är krispig. Låt svalna.

2

Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar.

3

Koka spaghettin i saltat vatten tills den är al dente, följ anvisningarna på förpackningen).

4

Tillsätt sparrisen de sista 3 minuterna av koktiden.

5

Dela tomaterna. Grovhacka basilikan.

6

Blanda den kokta spaghettin med sparris med tomaterna och basilikan. Tillsätt ½ dl olivolja och blanda om. Smaka av med salt och peppar.

7

Lägg upp spaghettin i en stor skål. Lägg burratan i mitten och ringla över olivolja. Strössla över skinkan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top