Du behöver
- 100 gram serrano- eller parmaskinka
- 1 knippe grön sparris, 250 gram
- 500 gram spaghetti
- 200 gram körsbärstomater
- 1 kruka basilika
- ½ deciliter + 1 matsked olivolja
- 1 burrataost (eller mozarella)
- Salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg skinkan på en bakpappersklädd plåt. Stek i mitten av ugnen i 7–8 minuter tills den är krispig. Låt svalna.
Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar.
Koka spaghettin i saltat vatten tills den är al dente, följ anvisningarna på förpackningen).
Tillsätt sparrisen de sista 3 minuterna av koktiden.
Dela tomaterna. Grovhacka basilikan.
Blanda den kokta spaghettin med sparris med tomaterna och basilikan. Tillsätt ½ dl olivolja och blanda om. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp spaghettin i en stor skål. Lägg burratan i mitten och ringla över olivolja. Strössla över skinkan.