Krispiga chokladcookies – glutenfria och lättsötade

Krispiga kakor med svarta bönor och rostade hasselnötter.


25 stycken

Du behöver

  • 3 deciliter hasselnötter
  • 1 paket kokta svarta bönor, 380 g
  • 0.75 deciliter rörsocker
  • 0.5 deciliter kakao
  • 2 kryddmått vaniljpulver
  • 1 tesked bakpulver
  • Hasselnötter, hackade

Gör så här

1

Rosta hasselnötterna en i torr stekpanna. Låt svalna och kör i en matberedare tills det blir nötsmör.

2

Skölj bönorna väl och låt rinna av. Lägg ner bönor, rörsocker, kakao, vaniljpulver och bakpulver i matberedaren och kör till en jämn smet.

3

Sätt ugnen på 175 grader. Forma smeten till 25 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4

Platta till kakorna lätt och strö över hackade hasselnötter.

5

Grädda kakorna mitt i ugnen i 20 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top