Du behöver
- 3 deciliter hasselnötter
- 1 paket kokta svarta bönor, 380 g
- 0.75 deciliter rörsocker
- 0.5 deciliter kakao
- 2 kryddmått vaniljpulver
- 1 tesked bakpulver
- Hasselnötter, hackade
Gör så här
1
Rosta hasselnötterna en i torr stekpanna. Låt svalna och kör i en matberedare tills det blir nötsmör.
2
Skölj bönorna väl och låt rinna av. Lägg ner bönor, rörsocker, kakao, vaniljpulver och bakpulver i matberedaren och kör till en jämn smet.
3
Sätt ugnen på 175 grader. Forma smeten till 25 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4
Platta till kakorna lätt och strö över hackade hasselnötter.
5
Grädda kakorna mitt i ugnen i 20 minuter. Låt dem svalna på plåten.