Glutenfri banankaka med vaniljfrosting – lättsötad och god

Banankaka med smarrig frosting och blåbärs- och kokosströssel.


10 bitar

Du behöver

  • 100 gram smör
  • 2 mogna bananer
  • 2.5 deciliter glutenfri mjölmix
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1.5 tesked bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 deciliter mjölk
  • 1 deciliter blåbär
  • Frosting
  • 100 gram färskost
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 2 kryddmått vaniljpulver
  • 1 matsked marsanpulver
  • Garnering
  • Kokoschips
  • Blåbär

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananerna.

2

Blanda mjölmix, sötströ, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.

3

Blanda mosade bananer, ägg, mjölk och smält smör. Rör i de torra ingredienserna och blanda alltihop till en jämn smet. Vänd till sist ner blåbären.

4

Häll smeten i en välsmord, avlång brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan vara kvar i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

5

Frosting: Vispa ihop färskost, grädde, vaniljpulver och marsanpulver. Bred frostingen över kakan.

6

Garnering: Strö över kokoschips och blåbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top