Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 morötter
- 4 potatisar
- 1 röd paprika
- 1 fänkål
- Olivolja till stekning
- 400 gram körsbärstomater på burk
- 1 matsked färsk timjan
- 1 liter vatten
- 3 matskedar fiskfond
- 2 lagerblad
- 1 tesked chiliflakes
- Saften av 1 apelsin
- Salt och peppar
- 200 gram laxfilé
- 200 gram torskfilé
- 100 gram skalade räkor Garnering
- Persilja och timjan Servering
- Bröd och aioli
Gör så här
Skala lök, vitlök, morötter och potatis. Hacka lök och vitlök och dela potatis och morötter i bitar. Dela paprika och fänkål i bitar.
Fräs alla grönsaker i olja i en gryta utan att de får färg. Tillsätt tomater på burk, timjan, vatten, fond, lagerblad och chiliflakes och koka upp. Småkoka i 20 minuter.
Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar.
Lägg i fisken i bitar. Lägg på lock och låt dra i 5 minuter.
Toppa med skalade räkor, persilja och timjan.
Servera med bröd och aioli.