Lättlagad fiskgryta med körsbärstomater

Matigt, enkelt och gott! Fiskgrytan med körsbärstomater smakar extra bra med aioli till.

Tillagningstid: cirka 40 minuter
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • Olivolja till stekning
  • 400 gram körsbärstomater på burk
  • 1 matsked färsk timjan
  • 1 liter vatten
  • 3 matskedar fiskfond
  • 2 lagerblad
  • 1 tesked chiliflakes
  • Saften av 1 apelsin
  • Salt och peppar
  • 200 gram laxfilé
  • 200 gram torskfilé
  • 100 gram skalade räkor
  • Garnering
  • Persilja och timjan
  • Servering
  • Bröd och aioli

Gör så här

1

Skala lök, vitlök, morötter och potatis. Hacka lök och vitlök och dela potatis och morötter i bitar. Dela paprika och fänkål i ­bitar.

2

Fräs alla grönsaker i olja i en gryta utan att de får färg. Tillsätt tomater på burk, timjan, vatten, fond, lagerblad och chiliflakes och koka upp. Småkoka i 20 minuter.

3

Smaka av med apelsinsaft, salt och peppar.

4

Lägg i fisken i bitar. Lägg på lock och låt dra i 5 minuter.

5

Toppa med skalade räkor, persilja och timjan.

6

Servera med bröd och aioli.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top