Tips till ditt bakande:
- Snåla inte med jästiden! Degen ska jäsa till ungefär dubbel storlek. De utbakade bullarna ska se luftiga ut, och trycker man lätt på bullarna ska degen studsa ut igen.
- Bullarna blir saftigast med rumsvarmt smör. Ta fram det i god tid. Har du glömt? Skiva smöret med osthyvel och lägg upp på fat. Då blir det fort mjukt.
Du behöver
- 50 gram jäst
- 2 påsar saffran à 0,5 g
- 1.5 deciliter strösocker
- 5 deciliter mjölk
- 125 gram smör, rumsvarmt
- 1 tesked salt
- 13 deciliter vetemjöl (cirka) Fyllning
- 150 gram vit choklad
- 150 gram färskost
- 100 gram smör, rumsvarmt Garnering
- 25 gram smält smör
- 1 deciliter strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smula ner jästen i en skål. Stöt saffranet med 1 msk av sockret.
Värm mjölken med saffranet till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt resten av sockret, smöret i bitar, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Rör ihop choklad och färskost.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 45 x 30 cm. Bred på smör och chokladkräm.
Vik degen dubbel. Skär i remsor, 3 cm breda. Skär ett snitt i varje, likt en byxa. Tvinna, sno ihop till bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i smord muffinsplåt. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Garnering: Pensla med smör och doppa i socker.