Quiche med skinkrosor

En ost & skink-paj deluxe som smälter i munnen.

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 g smör
3.5 msk iskallt vatten
1 tsk äppelcidervinäger

Fyllning

3 st ägg
3 dl riven ost
1 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
150 g skinka i tunna skivor kokt eller rökt
2 msk klippt gräslök eller smörgåskrasse

Gör så här

1

Pajdeg Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med en kniv och kör till smulig massa.

2

Häll i vattnet och vinägern under maskinens gång och kör tills degen formas till en boll. Ta upp degen, platta ut den till en rundel och lägg den i en plastpåse. Låt vila kallt ca 30 minuter.

3

Tryck ut pajdegen i en form ca 24 cm i diameter, så att den kommer ut lite på kanten eller klä formen med utkavlad deg. Ställ kallt ca 20 minuter.

4

Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.

5

Ta ut.

6

Sänk ugnstemeperaturen till 200 grader. Vispa ihop ägg, ost och senap. Vispa i grädden. Krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten i den förgräddade pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

7

Vik/rulla ihop skinkskivorna till ”rosor” och tryck ner dem i äggsmeten.

8

Grädda pajen i nedre delen av ugnen ytterligare 20-25 minuter, eller tills äggsmeten har stannat och fått fin färg.

9

Garnera med gräslök och/eller krasse.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top