Du behöver
Deg
12,5 g färsk jäst
2 msk socker
1 dl Ljummet vatten
0,25 tsk salt
4,5 dl vetemjöl drygt, plus mjöl till utbakningen
50 g smör rumsvarmt
2 st ägg
Fyllning
50 g smör
1 msk malen kanel
3 msk strösocker
Tosca
75 g smör
3 msk strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g mandelspån
Gör så här
Deg Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt socker och vatten och blanda tills jästen löser sig. Tillsätt saltet och 1 ½ dl av vetemjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Arbeta in smöret, delat i små bitar, och äggen i den jästa degen. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs ca 1–1 1 /2 timme, till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla en rektangulär tunn kaka, ca 55 cm x 35 cm.
Fyllning Bred på smöret. Strö över kanel och socker. Gör treslag från den korta sidan. Kavla ut försiktigt och skär degen till mindre bullar på tvären i 12 remsor eller till större bullar på längden i 8 remsor, använd gärna pizzaskärare. Rulla ihop remsorna till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
Tosca Smält smöret i en liten stekpanna. Tillsätt socker och sirap och rör om. Blanda i mjöl och mjölk och koka ihop under omrörning tills toscan tjocknar, 2-3 minuter. Blanda i mandelspån. Ta av värmen och låt svalna.
Lägg en klick toscasmet mitt på varje jäst bulle.
Värm ugnen till 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen, 10–15 minuter.