Du behöver
- 4 st rödbetor blanda gärna olika sorter
- 300 g portabello
- 300 g ostronskivling
- 2 st schalottenlökar
- 150 g grönkål
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 4 skiva surdegsbröd
- salt och svartpeppar
- 2.5 msk balsamvinäger
Gör så här
Koka rödbetorna mjuka, skala och dela i mindre bitar.
Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela kålen i mindre bitar och skär bort den träiga stjälken.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Tillsätt löken och fräs den i någon minut tills den mjuknat något. Tillsätt svampen och fräs tills vätskan kokat bort och den fått fin färg.
Tillsätt grönkålen och fräs i ytterligare några minuter. Krydda med lite salt och peppar.
Rosta bröden och fördela ut svampblandningen. Toppa med betor och ringla över balsamvinäger, fördelat över bröden.