Daimcheesecake med kolatopping och färska bär

Perfekt tårta som kan ligga i frysen och tas fram i god tid före servering och stå i kylen. Bred sen kolatoppingen på den kalla tårtan.


0 styck

Du behöver

Botten

100 g smör
1,5 pkt Homestyle Cookies Soft Inside kakor från Marabou

Fyllning

300 g vit choklad
170 g daim
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
0.5 msk vaniljsocker

Topping

100 g ljus choklad
0,5 burk dulce de leche ca 200 gr

Garnering

1 dl hallon
röda vinbär
ätliga blommor

Gör så här

1

Botten Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Dela kakorna och mixa sönder dem till smulor i en matberedare. Blanda smör och kaksmulor till en massa och tryck ut i en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Både botten och kanter ska kläs med bakplåtspapper. Låt formen stå i kylen under tiden som du gör fyllningen.

2

Fyllningen Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Grovhacka daimchokladen. Vispa samman grädden kraftigt men så att den går att röra. Vispa samman färskost och socker i en annan bunke. Vänd ner den smälta chokladen och vispa samman. Vänd ner den vispade grädden med luftiga tag och tillsätt hackad daim. Bred ut fyllningen över bottnen och frys i minst 5 timmar.

3

Topping Dela chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad och rör samman med den karamelliserade mjölken. Låt svalna. Häll kolasåsen över den kalla kakan. Garnera med bär och blommor och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top