Du behöver
- 1 st majskyckling ca 1,2 kg
- flingsalt
- 4 st rödlökar
- 1 st knippe morötter
- 1 st citron
- 2 msk olivolja
- 3 msk smör
- 1 msk finhackad rosmarin
- svartpeppar
Servering
Sallad med betor och björnbär
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Krydda kycklingen med flingsalt runtom. Bind upp benen med ett bomullssnöre och lägg den med bröstet nedåt på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Skala och dela löken i klyftor. Skala och dela morötterna i långa stavar. Lägg runt kycklingen, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.
Smält smöret och riv ner skalet från citronen och pressa ner saften från citronen. Tillsätt rosmarin och krydda med lite svartpeppar. Pensla kycklingen med smöret och ställ in i nedre delen av ugnen och stek i 30 minuter.
Vänd kycklingen och lägg den med bröstsidan uppåt. Pensla och baka klart tills den är klar. Saften ska vara genomskinlig när man sticker i den mot benet.
Servera med sallad med betor och björnbär samt valfria tillbehör.