Helstekt kyckling med rosmarin

Saftig hel kyckling med rostade rotfrukter eller ugnsbakad potatis.

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st majskyckling ca 1,2 kg
  • flingsalt
  • 4 st rödlökar
  • 1 st knippe morötter
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • svartpeppar

Servering

Sallad med betor och björnbär

Gör så här

1

Sätt ugnen på 180 grader. Krydda kycklingen med flingsalt runtom. Bind upp benen med ett bomullssnöre och lägg den med bröstet nedåt på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.

2

Skala och dela löken i klyftor. Skala och dela morötterna i långa stavar. Lägg runt kycklingen, ringla över olivolja och strö över lite flingsalt.

3

Smält smöret och riv ner skalet från citronen och pressa ner saften från citronen. Tillsätt rosmarin och krydda med lite svartpeppar. Pensla kycklingen med smöret och ställ in i nedre delen av ugnen och stek i 30 minuter.

4

Vänd kycklingen och lägg den med bröstsidan uppåt. Pensla och baka klart tills den är klar. Saften ska vara genomskinlig när man sticker i den mot benet.

5

Servera med sallad med betor och björnbär samt valfria tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top