Du behöver
- 4 st laxbitar à 200 gr
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Spenat- och purjolöksbädd
400 g färsk spenat
1 st purjolök
2 msk smör
1 tsk salt
150 g haricots verts
Fyllning
170 g kräftstjärtar avrunna
150 g fetaost
1 dl crème fraîche
2 msk finhackad basilika
Garnering
kräftstjärtar
Servering
rostad färskpotatis och gräddfilssås
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa spenaten. Skölj och strimla purjolöken. Hetta upp matfettet. Fräs lök och spenat utan att det tar färg. Salta. Ansa haricots vertsen och koka i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
Fördela ingredienserna i en smord eldfast form.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Ta undan några kräftstjärtar och grovhacka resterande mängd. Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ost, kräftstjärtar, crème fraiche och basilika.
Putsa laxbitarna. Skär en ficka i laxbitens sida. Peta in fyllningen i fickan. Salta och peppra runt om.
Lägg laxen på spenatbädden. Baka strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.
Ta ut och garnera med resterande mängd kräftstjärtar samt dill och lite citronrasp. Servera med rostad färskpotatis och lite gräddfilssås.