Du behöver
- Bakplåtspapper + folie
- 600 g torskrygg
- 250 g grön sparris med inte alltför tjock stjälk
- 5 st salladslökar
- 8 st rädisor
Örtsmör
1 dl blandade örter hackade
100 g rumsvarmt smör
1 tsk krossad rosépeppar
1 st rivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citronsaft
1 krm flingsalt
Garnering
kryddgrönt
Citronkräm
1 krm svartpeppar
2 dl smetana
2 tsk finhackad timjan
1 st rivet citronskal av en citron
0,5 st pressad citronsaft av en halv citron
Garnering
timjan och citronskal
Servering
färskpotatis och citronkräm
Gör så här
Hacka örterna och blanda smör, rosépeppar, rivet citronskal, citronsaft, örter, salt och peppar.
Bryt av basen på sparrisen och koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och klyfta rädisorna.
Placera 4 ark bakplåtspapper, ca 30 x 30 cm, på 4 ark folie, ca 30 x 30 cm. Fördela salladslök, rädisor och sparris på bakplåtspappret. Lägg på torskbitar och toppa med örtsmöret. Vik samman till ett paket.
Grilla i ca 15 minuter på indirekt grillning. Öppna paketen och garnera med kryddgrönt. Servera med färskpotatis och citronkräm.
Citronkräm Blanda samtliga ingredienser och förvara svalt till serveringstillfället. Garnera med timjan och citronskal.