Fiskpaket med örtsmör och primörer

Ljuvliga fiskpaket, perfekta att grilla! Går även att tillaga i ugn, 200 grader ca 20?25 minuter.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Bakplåtspapper + folie
  • 600 g torskrygg
  • 250 g grön sparris med inte alltför tjock stjälk
  • 5 st salladslökar
  • 8 st rädisor

Örtsmör

1 dl blandade örter hackade
100 g rumsvarmt smör
1 tsk krossad rosépeppar
1 st rivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citronsaft
1 krm flingsalt

Garnering

kryddgrönt

Citronkräm

1 krm svartpeppar
2 dl smetana
2 tsk finhackad timjan
1 st rivet citronskal av en citron
0,5 st pressad citronsaft av en halv citron

Garnering

timjan och citronskal

Servering

färskpotatis och citronkräm

Gör så här

1

Hacka örterna och blanda smör, rosépeppar, rivet citronskal, citronsaft, ­örter, salt och peppar.

2

Bryt av basen på sparrisen och koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Ansa och strimla salladslöken. Ansa och klyfta rädisorna.

3

Placera 4 ark bakplåtspapper, ca 30 x 30 cm, på 4 ark folie, ca 30 x 30 cm. Fördela salladslök, rädisor och sparris på bakplåtspappret. Lägg på torskbitar och toppa med örtsmöret. Vik samman till ett paket.

4

Grilla i ca 15 minuter på indirekt grillning. Öppna paketen och garnera med kryddgrönt. Servera med färskpotatis och citronkräm.

5

Citronkräm Blanda samtliga ingredienser och förvara svalt till serveringstillfället. Garnera med timjan och citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top