Zeinas labnehbollar

Ljuvliga färskostbollar av avrunnen yoghurt.


1 burk

Du behöver

  • 500 g turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • olivolja

Smaksättning

färska örter eller torkade som timjan, rosmarin, mynta eller färsk eller torkad chili

Gör så här

1

Täck en sil med en ren och fräsch kökshandduk. Blanda yoghurt med salt och häll sedan över kökshandduken.

2

Låt yoghurten rinna av i kylen i 3 dagar. Byt handduken varje dag och kasta vätskan som rinner av från yoghurten med jämna mellanrum. Efter 3 dagar är yoghurten ganska fast och blivit ”labneh”.

3

Du kan servera labnehn direkt utan att forma till bollar, lägg på en tallrik och ringla en god olivolja på, servera med en bit bröd.

4

Gör labnehbollar: Rulla labnehn till små bollar och lägg dem på en ren kökshandduk, låt bollarna torka på duken i kylen ca 1-2 timmar, tills de slutar vätska sig.

5

Lägg färskostbollarna i en ren glasburk, varva med smaksättning och häll olja över. Förvara svalt, håller sig upp till 3-7 dagar. Burken klarar sig i rumstemperatur ca 3-4 dagar. Förvarar du dem i kylen håller de lite längre men olivoljan kommer att stelna i kylskåpet. Låt då stå en stund i rumstemperatur innan servering om du har osten i kylen. Servera som frukost med en bit bröd, på buffén eller som tillbehör till grillat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top