Blåbärssoppa med mandelklimp

Klimp är lite av livets bästa, enligt Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g blåbär
  • 1 l vatten + 1 dl
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse

Klimp

6 st bittermandlar
50 g smör
1.5 dl vetemjöl
5.5 dl mjölk
0.5 dl strösocker
1 krm salt
2 st äggulor

Gör så här

1

Värm vatten och socker i en kastrull tills det löser sig. Tillsätt rensade blåbär och sjud 4 minuter.

2

Rör ut majsstärkelsen i den återstående dl vatten och tillsätt. Mixa soppan slät.

3

Skålla och skala bittermandlarna.

4

Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och tillsätt mjölken lite i taget och under vispning. Sjud på låg värme, ca 15 minuter.

5

Tillsätt riven bittermandel, socker, salt och äggulor. Fortsätt sjuda tills blandningen tjocknat, ca 7 minuter.

6

Skölj ur en liten form med kallt vatten, häll i klimpen och låt svalna i formen.

7

Servera soppan kall eller ljummen med en oblyg klick mandelklimp i mitten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top