Brunchkorvar i brödknyten

Pigs in blankets kallas denna engelska klassiker i hemlandet!

Tillagningstid: 60 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3,25 dl Ljummet vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 200 g grahamsmjöl
  • 300 g vetemjöl
  • 12 st småkorvar
  • 1 st uppvispat ägg
  • 4.5 msk sesamfrön

Servering

tomatketchup

Gör så här

1

Rör ner jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Knåda degen väl tills den är smidig.

2

Låt degen jäsa på en varm plats täckt med en duk.

3

Dela degen i 2 bollar. Kavla ut dem till 1 cm tjocka cirklar. Skär var och en av dem i 6 trianglar. Lägg en korv över. Rulla degen runt korven från den breda änden.

4

Pensla korvknytet med ägg, och strö över sesamfrön.

5

Baka i 200 grader i cirka 18 minuter i mitten av ugnen. Servera med ketchup.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top