Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 225 g smör kylskåpskallt, tärnat
- 1 st stort ägg kylskåpskallt
- 2.5 msk iskallt vatten
Fyllning
4 dl vispgrädde
4 st ägg
200 g gratängost
200 g riven västerbottenost
salt
0,5 krm kajennpeppar
Garnering
1 pkt smörgåskrasse
Gör så här
Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten under maskinens gång och kör till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att den täcker botten och kommer upp lite över kanten. Nagga degen med en gaffel. Ställ i frysen ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajen ca 15 minuter.
Vispa ihop grädde och ägg i en bunke. Blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Låt svalna och garnera med klippt krasse.