Kyckling med smaker från Mellanöstern

En kryddig couscousrätt med goda tillbehör som tahinidressing och citronyoghurt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st squash
  • 400 g kycklinglårfilé
  • rapsolja att steka i
  • salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2.5 dl couscous

Tahinidressing

0.5 dl tahini
2 msk pressad citron
2 msk vatten

Citronyoghurt

2 dl turkisk yoghurt

Garnering

tranbär
salta mandlar
chiliflakes

Gör så här

1

Skala och dela rödlöken på mitten, skär i tunna skivor. Skär paprikan i fina strimlor. Skär squashen i tunna skivor. Dela kycklingen i bitar.

2

Stek rödlök, paprika och squash i rapsolja. Löken ska bli mjuk och glansig och paprikan och squashen ska få lite färg. Salta. Lägg det stekta åt sidan allteftersom.

3

Stek kycklingen, hälften åt gången. Salta. Det tar ca 10 minuter, det är viktigt att kycklingen är genomstekt.

4

Lägg tillbaka de stekta grönsakerna till stekpannan och smaka av med spiskummin, chilipulver, koriander, chiliflakes och salt.

5

Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscousen och låt den dra under lock i 10 minuter. Bred ut den på ett uppläggningsfat. Toppa med grönsaker och kyckling.

6

Blanda tahini, citron, olivolja, vatten och salt till en dressing i en liten skål. Blanda yoghurt, citronskal, salt och peppar till en röra i en annan skål.

7

Strö saltade mandlar, tranbär och chiliflakes över grönsakerna och kycklingen. Ringla tahini- dressing ovanpå. Servera med citronyoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top