Du behöver
- 1 st rödlök
- 1 st röd paprika
- 1 st squash
- 400 g kycklinglårfilé
- rapsolja att steka i
- salt
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk chilipulver
- 0.5 tsk koriander
- 0.5 tsk chiliflakes
- 5 dl vatten
- 2 krm salt
- 2.5 dl couscous
Tahinidressing
0.5 dl tahini
2 msk pressad citron
2 msk vatten
Citronyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
Garnering
tranbär
salta mandlar
chiliflakes
Gör så här
Skala och dela rödlöken på mitten, skär i tunna skivor. Skär paprikan i fina strimlor. Skär squashen i tunna skivor. Dela kycklingen i bitar.
Stek rödlök, paprika och squash i rapsolja. Löken ska bli mjuk och glansig och paprikan och squashen ska få lite färg. Salta. Lägg det stekta åt sidan allteftersom.
Stek kycklingen, hälften åt gången. Salta. Det tar ca 10 minuter, det är viktigt att kycklingen är genomstekt.
Lägg tillbaka de stekta grönsakerna till stekpannan och smaka av med spiskummin, chilipulver, koriander, chiliflakes och salt.
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt couscousen och låt den dra under lock i 10 minuter. Bred ut den på ett uppläggningsfat. Toppa med grönsaker och kyckling.
Blanda tahini, citron, olivolja, vatten och salt till en dressing i en liten skål. Blanda yoghurt, citronskal, salt och peppar till en röra i en annan skål.
Strö saltade mandlar, tranbär och chiliflakes över grönsakerna och kycklingen. Ringla tahini- dressing ovanpå. Servera med citronyoghurt.