Läsar-recept

Lisettes goda pastagratäng

Den lite syrliga chorizon ­tillsammans med syrad grädde ger den här gratängen en god och behaglig smak. En bjudrätt som går både fort och lätt att göra.

Tillagningstid: 50 minuter
4 stycken

Du behöver

  • 300 g pasta
  • 300 g färsk chorizo
  • 1 msk smör
  • 2 st tomater
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl finriven parmesanost
  • persilja

Sås

1 dl syrad grädde
1 dl ajvar relish
0.5 dl ketchup

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Koka pastan ett par minuter kortare än vad förpackningen anger. Häll den avrunna pastan i en skål. Hacka tomaterna. Ansa, skölj och skiva purjolöken och blanda den och tomater med pastan.

3

Tryck ut färsen ur chorizon och stek smulorna i smör tills de får färg. Blanda med pastan och häll i en smord form.

4

Blanda syrad grädde med ajvar och ketchup och häll i formen. Strö över hackad basilika och lägg på skivad mozzarella. Strö över parmesan och gratinera i cirka 30 minuter tills den fått fin färg.

5

Strö över persilja vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top