Parmesantartelett med rostad tomat

Läckra och matiga osttarteletter med rostade tomater. Serveras med en klick pesto.

Tillagningstid: 60 minuter
0 styck

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 dl riven parmesanost
2 dl riven lagrad ost

Äggstanning

3 st ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 tsk kajennpeppar

Servering

300 g cocktailtomater på kvist
1 dl urkärnade oliver
basilika
flingsalt
pesto

Gör så här

1

Pajdeg Blanda mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt ­vatten och kör till en degboll. Svep in degen i plastfolie. Förvara svalt i cirka 30 minuter.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela och tryck ut degen i 8 st portionsformar.

3

­Nagga pajskalet med en gaffel.

4

Förgrädda strax under ugn­ens mitt i cirka 10 minuter. Låt svalna.

5

Fyllning Fördela ostarna i pajskalen.

6

Äggstanning Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen.

7

Grädda pajerna strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Placera tomaterna och oliv­erna vid sidan av på plåten. Rosta i cirka 20 minuter.

8

Garnering och servering Toppa pajerna med tomater och oliv­er. Garnera med basilika och flingsalt. Servera med pesto.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top