Du behöver
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 dl riven parmesanost
2 dl riven lagrad ost
Äggstanning
3 st ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 tsk kajennpeppar
Servering
300 g cocktailtomater på kvist
1 dl urkärnade oliver
basilika
flingsalt
pesto
Gör så här
Pajdeg Blanda mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Svep in degen i plastfolie. Förvara svalt i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Fördela och tryck ut degen i 8 st portionsformar.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda strax under ugnens mitt i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning Fördela ostarna i pajskalen.
Äggstanning Vispa samman äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajerna strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Placera tomaterna och oliverna vid sidan av på plåten. Rosta i cirka 20 minuter.
Garnering och servering Toppa pajerna med tomater och oliver. Garnera med basilika och flingsalt. Servera med pesto.