Härlig Banoffee pie

Fantastiskt god paj med smak av banan, kola och choklad. Allt på en krispig botten av digestivekex.

Tillagningstid: 30 minuter | Extra tid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

choklad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i botten på formen.

3

Grädda i 10 minuter. Låt bottnen svalna.

4

Bred den karamelliserade mjölken över bottnen. Skiva bananerna och lägg på kolan.

5

Vispa grädden med vaniljsockret och bred över bananerna.

6

Garnering Flisa chokladen och strö den över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top