Du behöver
Köttfärs
400 g viltfärs eller nötfärs
200 g fläskfärs
10 g Torkade kantareller
1 st gul lök
smör
6 st stötta enbär
2 tsk timjan
1 tsk mejram
1 st mjölig potatis
3 msk ströbröd
1 dl grädde
0.5 msk viltfond
1 st ägg
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar
Grönsaker
2 st morötter
2 st palsternackor
8 st potatisar
2 st rödlökar
1 dl vatten
1 msk viltfond
1 msk timjan
Lingonsås
4 dl lätt crème fraiche
2 msk viltfond
1 tsk kinesisk soja
1 dl rårörda lingon
Servering
inlagd gurka
Gör så här
Blötlägg svampen i varmt vatten i 30 minuter. Häll av vattnet och hacka svampen.
Stek lök och svamp i smör. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Låt kallna.
Koka potatisen, låt kallna och grovriv.
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser och rör ihop till en smet.
Forma till en avlång limpa och lägg i en ugnssäker form.
Skala och skär rotfrukter, potatis och lök grovt och lägg dem runt viltfärslimpan. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Strö på timjan och salt.
Sätt in mitt i ugnen 15 minuter. Sänk till 175 grader, stek ytterligare 40 minuter.
Såsen: Koka ihop crème fraiche, fond, soja och sylt.