Viltfärslimpa med rotfrukter och lingonsås

Viltfärslimpan, rotfrukter och potatis steks tillsammans i ugnen ? en praktisk allt-i-ett-rätt.

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

Köttfärs

400 g viltfärs eller nötfärs
200 g fläskfärs
10 g Torkade kantareller
1 st gul lök
smör
6 st stötta enbär
2 tsk timjan
1 tsk mejram
1 st mjölig potatis
3 msk ströbröd
1 dl grädde
0.5 msk viltfond
1 st ägg
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar

Grönsaker

2 st morötter
2 st palsternackor
8 st potatisar
2 st rödlökar
1 dl vatten
1 msk viltfond
1 msk timjan

Lingonsås

4 dl lätt crème fraiche
2 msk viltfond
1 tsk kinesisk soja
1 dl rårörda lingon

Servering

inlagd gurka

Gör så här

1

Blötlägg svampen i varmt vatten i 30 minuter. Häll av vattnet och hacka svampen.

2

Stek lök och svamp i smör. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Låt kallna.

3

Koka potatisen, låt kallna och grovriv.

4

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser och rör ihop till en smet.

5

Forma till en avlång limpa och lägg i en ugnssäker form.

6

Skala och skär rotfrukter, potatis och lök grovt och lägg dem runt viltfärslimpan. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Strö på timjan och salt.

7

Sätt in mitt i ugnen 15 minuter. Sänk till 175 grader, stek ytterligare 40 minuter.

8

Såsen: Koka ihop crème fraiche, fond, soja och sylt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top