Vaniljglass med varma hjortron och havreflarn

Med hembakade havreflarn smaksatta med kardemumma blir det här en lika älskad som enkel dessert.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 l vaniljglass
  • 1,5 dl hjortronsylt

Flarn

75 g smör
1 dl rörsocker strö
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk nystötta kardemummakärnor
0.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,25 dl mjölk
0,25 dl ljus sirap

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Flarnen: Smält smöret. Blanda i resten av ingredienserna.

3

Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper.

4

Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna innan de lossas från plåten.

5

Lägg upp glassen i skålar eller glas. Värm hjortronsylten försiktigt och fördela över. Servera med flarnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top