Du behöver
- 1 st morot
- 100 g palsternacka
- 200 g potatis
- 1 st liten gul lök
- 200 g kassler
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk fransk senap
- 2 dl riven smakrik ost
- 0.5 tsk timjan
- salt
Rödkålsslaw
100 g rödkål
äpple
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk majonnäs
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv morot, palsternacka och potatis grovt.
Skala och hacka löken och strimla kasslern.
Rör ihop grädde, mjölk, senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar i en skål. Vänd ner rotfrukter, lök och kassler.
Fördela i en smord form eller i två portionsformar. Strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
Rödkålsslaw Strimla rödkålen fint. Skala och strimla äpplet fint. Blanda rödkål, äpple, senap, vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Servera rödkålsslaw till gratängen.