Brysselkålssallad med äpple & nötter

Den här gröna rätten passar till allt på julbordet. Dessutom går den snabbt att laga till.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 2 st gröna äpplen
  • 0.5 dl rostade hasselnötter
  • 0,5 dl skållad och rostad sötmandel
  • 2 msk smör
  • 1 dl gula russin
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0,5 st pressad citronsaft av en halv citron

Dressing

3 msk ljus sirap
1,5 msk ättiksprit 12%
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Garnering

persilja
0.5 st granatäpple
0,5 st rivet citronskal av en halv citron

Gör så här

1

Skär bort lite av roten och dela brysselkålen. Koka ca ½ minut i saltat vatten. Häll av vattnet, spola av i kallt vatten. Låt rinna av, lägg på fat.

2

Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor eller tärningar. Grovhacka nötter och mandlar.

3

Hetta upp smöret i en stekpanna. Värm nötter, mandlar, russin, persilja och äppelskivor. Pressa över citronsaft. Vänd ner blandningen över brysselkålen och rör om.

4

Dressing: Blanda sirap, ättika, salt och peppar i en kastrull. Låt koka någon minut. Ringla dressingen över salladen.

5

Garnering Toppa med persilja, granatäpplekärnor och citronskal.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top