Du behöver
- 500 g brysselkål
- 2 st gröna äpplen
- 0.5 dl rostade hasselnötter
- 0,5 dl skållad och rostad sötmandel
- 2 msk smör
- 1 dl gula russin
- 0.5 dl hackad persilja
- 0,5 st pressad citronsaft av en halv citron
Dressing
3 msk ljus sirap
1,5 msk ättiksprit 12%
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering
persilja
0.5 st granatäpple
0,5 st rivet citronskal av en halv citron
Gör så här
Skär bort lite av roten och dela brysselkålen. Koka ca ½ minut i saltat vatten. Häll av vattnet, spola av i kallt vatten. Låt rinna av, lägg på fat.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor eller tärningar. Grovhacka nötter och mandlar.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Värm nötter, mandlar, russin, persilja och äppelskivor. Pressa över citronsaft. Vänd ner blandningen över brysselkålen och rör om.
Dressing: Blanda sirap, ättika, salt och peppar i en kastrull. Låt koka någon minut. Ringla dressingen över salladen.
Garnering Toppa med persilja, granatäpplekärnor och citronskal.