Du behöver
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 msk honung
Fyllning
6 st äpplen
150 g rumsvarmt smör
2.5 dl strösocker
1 dl lavendelhonung Välj en fast sort. Går även att byta ut mot 1 dl strösocker
2 st ägg
mandelspån en påse
Vaniljkräm
3 st äggulor
0,75 dl strösocker
1 st vaniljstång
rivet skal av en citron
3 dl Vispad grädde
Gör så här
Paj Bland ingredienserna till degen, låt vila i kylen någon timme. Kavla ut degen och klä en 20 cm pajform.
Ta bort kärnhusen ur äpplena. Riv dem grovt på rivjärn.
Vispa ihop smöret, strösockret, honungen och äggen. Blanda ned de rivna äpplena. Fyll pajskalet med smeten.
Strö över mandelspånen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30 min. Låt svalna.
Vaniljkräm Vispa ihop äggulor med socker. Tillsätt det rivna citronskalet och skrapa ur vaniljfröna från vaniljstången. Rör ned i den vispade grädden.