Du behöver
- 500 g plommon
- 1 msk smör
- 2 msk strösocker
Mandelmjölsmet
2 st bittermandlar
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 dl mandelmjöl
2.5 dl mjölk
mandelspån
Servering
Vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur och dela plommonen i bitar.
Lägg plommonbitarna i en smord ugnsfast form. Klicka på smöret och strö på socker.
Ugnsbaka plommonen i mitten av ugnen i 15 minuter.
Mandelmjölsmet Riv mandlarna fint på ett rivjärn. Vispa ihop ägg och socker i en bunke med en handvisp. Tillsätt bittermandel, mandelmjöl, salt och mjölk, vispa lite till.
Häll blandningen över plommonen och strö på mandelspån. Grädda i ytterligare 30 minuter så att kakan får färg.
Servering Strö över lite socker och servera kakan med vispad grädde.