Björnbärsrutor med kardemumma

Björnbär är sensommarfröjd. Njut av de mörka bären i en mjuk lättbakad kaka.

Tillagningstid: 60 minuter
12 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk grovstött kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g björnbär
  • 2 msk florsocker

Servering

vaniljsås

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Dela smöret i mindre bitar och vispa det fluffigt med sockret. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Rör ner vetemjöl blandat med stött kardemumma och bakpulver.

2

Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 30×24 cm. Tryck ner björnbären och grädda mitt i ugnen 30–40 minuter tills kakan är genomgräddad och fått färg.

3

Låt svalna i formen och skär kakan i rutor. Pudra över florsocker.

4

Servering Servera med vaniljsås eller grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top