Du behöver
- 500-600 g filé av fast vit fisk, t ex MSC- eller ASC-certifierad hälleflundra
- 200 g chorizo
- olivolja
- salt
- nymald peppar
- 0.5 g saffran
- 2 tsk varmt vatten
- 1 msk pressad citron
- pressad vitlöksklyfta
- ägg
- 3.5 dl rapsolja
- 2 krm sambal oelek
- salt
Gör så här
Skär fiskköttet i kuber och skiva chorizon. Trä upp på spett. Om du använder grillspett av trä, blötlägg dem först i kallt vatten.
Pensla med olivolja och grilla spetten runtom över glöd. Krydda med salt och peppar.
Saffransaioli Lös upp saffranet i det varma vattnet i en hög smal skål. Låt kallna.
Rör i citronsaft, vitlök och ägg. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa samtidigt till en majonnäs med mixerstav. Smaka av med sambal oelek och salt.
Välj filé av fast vit fisk, t ex MSC- eller ASC-certifierad hälleflundra.