Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk färsk rosmarin finhackad
- 1 msk färsk timjan finhackad
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 2 msk olivolja
- flingsalt och svartpeppar
- 1 kg färskpotatis
- 1 st färsk gul lök knippe
- 2 msk smör
Grönsallad med burrata
1 st romansallad eller krispsallad
150 g salladsärter
1 st burrataostar eller buffelmozzarella ca275g
2 msk hasselnötter rostade och grovhackade
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
Garnering
färsk rosmarin grovhackad
färsk timjan grovhackad
Gör så här
Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Tillsätt finhackade örter, finrivet citronskal, finhackad vitlök, salt, peppar och olivolja i påsen med kycklingen. Massera så att kycklingen täcks. Marinera sedan kallt i 30 minuter.
Koka potatisen mjuk, dela löken i klyftor och lökskaften i portionsbitar. Lägg potatis och lök på dubbelt folieark, klicka ut smör, salta och peppra. Förslut paketet.
Dela salladen och salladsärtorna i mindre bitar och lägg i en skål. Dela burratan i mindre bitar och lägg ut över salladen, tillsätt rostade nötter och blanda vinäger med olja, lite salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.
Grilla paketen i cirka 15 minuter. Grilla kycklingen tills den är genomstekt, cirka några minuter på varje sida över direkt värme.
Servera kycklingen garnerad med extra örter, de grillade grönsakerna och den goda salladen.