Du behöver
- 2 dl quinoa
- 150 g sockerärtor
- 0,5 st gurka
- 100 g rädisor
- 50 g mâchesallad
- 4 st rökta makrillfiléer
Myntayoghurt
2 dl tjock yoghurt 10%
1 st vitlöksklyfta liten
1 msk olivolja
0,5 dl hackad mynta
2 krm salt
1 krm peppar
Dressing
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk örtsalt
Gör så här
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
Myntayoghurt Häll yoghurten i en skål. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Rör ner olivolja, mynta, salt och peppar.
Dressing Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Häll quinoan på ett fat. Strimla sockerärtorna, halvera och skiva gurkan. Skiva rädisorna tunt. Blanda allt med salladen och quinoan och droppa över dressingen.
Plocka makrillfiléerna i bitar och lägg dem på salladen. Servera tillsammans med myntayoghurten.