Bao med jackfruit

Du behöver 1 burk grön jackfruit i saltlag (500g) 3 st salladslökar hackade 3 st vitlöksklyftor finhackade 3 msk färsk ingefära riven 1 tsk five...

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 1 burk grön jackfruit i saltlag (500g)
  • 3 st salladslökar hackade
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3 msk färsk ingefära riven
  • 1 tsk five spice
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk hoisinsås
  • 1 msk risvinäger
  • 10 st bao-bröd
  • 0,5 st gurka skuren i tunna skivor
  • 0,35 st rättika skuren i tunna skivor
  • 50 g rödkål strimlad
  • 2 st salladslökar finhackade
  • 100 g salta jordnötter
  • 1 kruka koriander hackad
  • sriracha till servering
  • neutral olja till stekning

Gör så här

1

Skär av den grova triangeln från varje bit jackfruit. Strimla de grova trianglarna fint, så att du kan använda även dem. Dra isär varje bit jackfruit med en gaffel till trådiga bitar. 

2

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek salladslök och vitlök tills de precis mjuknat. Tillsätt inge­fära samt jackfruit och låt det stekas ihop. Tillsätt five spice, soja, hoisinsås samt risvinäger. Låt puttra ihop i några minuter. 

3

Lägg baobröden i en ångkorg. Välj ut en kastrull över vilken du kan ställa din ångkorg. Koka upp vatten i kastrullen, sätt på ångkorgen och ånga i 5 minuter, tills bröden är mjuka och luftiga.

4

Fyll varje bröd med jackfruit, gurka, rättika, rödkål, sallads­lök, jordnötter och koriander. Ringla över srirachasås. ­Servera. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top